Nieuws
817938
Nieuws

Laatste repetitie voor Trijntje achter de rug

Trijntje Oosterhuis heeft dinsdagmiddag voor de laatste keer gerepeteerd voordat ze vanaf 21.00 uur met vijftien andere landen strijdt om een plekje in de finale van de zestigste editie van het Eurovisiesongfestival.

In de enorme concertzaal in de Oostenrijkse hoofdstad werd voor de laatste maal een doorloop gehouden van het complete spektakel zoals dat dinsdagavond in meer dan veertig landen live op tv is.

Oosterhuis mag inmiddels niet meer wisselen van outfit. Na een hoop rumoer om de verschillende kledingstukken die ze de afgelopen week droeg tijdens repetities, is maandagmiddag de definitieve keuze gevallen op het zwarte broekpak met bijpassende cape.

Loepzuiver

Haar optreden leek dinsdagmiddag vlekkeloos te verlopen en zag er precies zo uit als tijdens de vakjury-repetitie van maandagavond. Trijntje zong loepzuiver en stond vol zelfvertrouwen op het enorme podium.

Kenners geven Walk Along weinig kans van slagen op het Europese liedjesfestijn in Wenen. In de polls van de grootste bookmakers bungelt Oosterhuis dinsdagmiddag onderaan de lijst van de zestien acts die deelnemen aan de eerste halve finale. Volgens de gokkers zijn Rusland, Estland, Georgie, België, Griekenland, Roemenië, Albanië, Finland, Armenië en Wit-Rusland de tien landen die dinsdagavond genoeg stemmen weten te verzamelen voor een finaleplaats.