Nieuws
817974
Nieuws

The Who dreigde show te stoppen wegens wiet

The Who stond woensdagavond op het punt een concert te staken doordat er tijdens hun show in de Amerikaanse Long Island wiet werd gerookt.

 The Who dreigde woensdagavond een concert in het Nassau Coliseum in Long Island af te breken, omdat Roger Daltrey merkte dat er marihuana gerookt werd in de zaal. De zanger is allergisch voor wiet en zegt dat de rook direct op z’n stembanden slaat.

"De show is voorbij als je nu niet stopt", zei Daltrey na drie songs tegen het publiek. "Ik kan er verder ook niets aan doen. Het is jullie keuze." Gitarist Pete Townshend voegde daar aan toe: "Stop het spul maar in je kont, dat is de snelste manier", refererend aan een curieuze gewoonte uit de hippietijd om stoned te worden door een blokje hash in je anus te stoppen. Waarop Daltrey weer reageert met: "Ja, veel sneller dan het op te eten en met afstand de aangenaamste manier!"

De groep is sinds eind 2014 bezig met de The Who Hits 50! Tournee, die woensdag 1 juli ook de Amsterdamse ZiggoDome aandoet. Enkele dagen eerder, op 28 juni, is The Who headliner van de derde dag van het grote Britse Glastonbury festival. De jubileumtournee van de groep is waarschijnlijk ook de laatste grote concertserie die de band onderneemt, hoewel Townshend en Daltrey hebben laten weten dat The Who nog wel als studioproject blijft bestaan.