Nieuws/Buitenland
817978
Buitenland

Hardleerse alcoholist 492 keer opgepakt

Een 46-jarige alcoholist nadert een jubileum waar hij niet trots op hoeft te zijn. De man is al bijna 500 keer opgepakt voor openbare dronkenschap...

Deze week werd Robert D. Brown uit het Amerikaanse Nashville voor de 492e keer opgepakt door de plaatselijke politie. Bewoners van een huis hadden de politie gebeld omdat de man, herkenbaar aan zijn drankneus, op hun oprit bier zat te drinken.

Toen agenten arriveerden vonden ze meerdere lege flessen bier bij de man en besloten ze de straalbezopen man aan te houden wegens openbare dronkenschap. Mede voor zijn eigen veiligheid werd de man meegenomen naar het bureau. Een ritje wat de man inmiddels wel kan dromen.

Na een nachtje zijn roes uitslapen werd de man weer vrijgelaten. ,,We kunnen hem moeilijk vijf jaar opsluiten wegens openbare dronkenschap", zegt politiechef Daron Hall over de snelle vrijlating in plaatselijke media. ,,Dat staat de wet niet toe."

,,Hij gaat elke keer een nacht de cel in, moet voor de rechter verschijnen en loopt na maximaal 48 uur weer vrij buiten", vervolgt Hall. ,,We zijn vaak langer bezig met het papierwerk dan dat de man vastzit."

De man is inmiddels zo vaak opgepakt dat poseren voor de politiefoto een routineklusje is geworden: