Nieuws
817989
Nieuws

Nieuws

Hotdog? 30 dollar aub!

Ga je binnenkort naar New York en houd je wel van een hotdog? Kijk dan goed uit waar je die haalt. Bij de World Trade Center-herdenkingsplaats vraagt een verkoper zonder blikken of blozen zo even dertig dollar voor een worstenbroodje.

Nieuwszender NBC 4 werd getipt over de praktijken van Ahmed Mohammed en vroeg de verkoper hoeveel hij vroeg voor een hotdog. Na enige aarzeling antwoordde hij 3 dollar. Daarna betrapte de zender echter de verkoper op het verkopen van een pretzel voor 15 dollar(!)

Daarna deden diverse klanten uit de doeken voor de camera dat de verkoper hen 15, 20 en zelfs 30 dollar had gerekend voor een hotdog.

De prijs van een hotdog 'op straat' in New York varieert meestal van 1 tot 3 dollar per broodje. In tegenstelling tot andere verkopers, weigert deze man echter de prijzen van zijn waren op een bord bekend te maken.

Er is nu een onderzoek ingesteld naar deze wanpraktijken en opgelichte inwoners en toeristen kunnen hun klacht kwijt op een speciale site of bellen met een speciaal nummer.

NBC nam ook nog even contact op met de baas van de verkoper en beloofde dat er binnenkort een bord zal komen bij het karretje waarop de prijzen zullen staan. Een hotdog zal daar 2,50 dollar gaan kosten.

Bron: FoxNews