Nieuws
817997
Nieuws

Regisseur Trijntje Oosterhuis trots op optreden

Hans Pannecoucke, die Trijntje Oosterhuis' optreden bij het Eurovisie Songfestival heeft geregisseerd, heeft geen spijt van de manier waarop haar act in beeld is gebracht. "We hebben geen goedkope trucs ingezet, maar zijn gegaan voor klein, emotioneel en klassevol. Daar ben ik trots op."

Het optreden van Trijntje zorgde in Nederland voor nogal wat kritiek. Veel mensen vonden het te statisch en op het podium zou te weinig te zien zijn geweest.

"Niet alles is zo gelopen zoals gepland. Dit is teamwork, waarbij je een deel van het team dat voor je aan de slag gaat nog nooit hebt ontmoet", zegt Hans over zijn Oostenrijkse collega's in het AD.

Pannecoucke deed vorig jaar ook de regie voor de Nederlandse inzending. Hij hielp The Common Linnets toen aan de tweede plaats op het liedjesfestijn. Waarom het dit jaar met Trijntje niet lukte, weet hij niet.

"Niemand zal ooit exact weten waaraan het heeft gelegen. Teveel factoren bepalen daarvoor de uitslag. Feit is dat het niet is gelukt. Ik zal deze rit daarom niet koesteren om het resultaat, maar wel omdat ik Trijntje heb leren kennen als een fantastische vrouw."