Nieuws
818002
Nieuws

Van sleurhut tot museum op wielen

De meeste caravans worden uit de schuur getrokken voor een weekendje weg of vakantie. De oude Besjes van Pet van Luijtgaarden doen dienst als rijdende mini musea.

Van Luijtgaarden begon ooit met verzamelen van petten. Dit 'spaargedrag' groeide uit tot honderdenverzamelingen. Van Luijtgaarden is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen en koopt hele complete verzamelingen op van objecten zoals wegwerpaanstekers, kikkers, G.I. Joe actiepoppen en flippo’s.

 

Om de spullen een plekje te geven koos Van de Luijtgaarden voor caravans. Zo worden de vaak oude karretjes een tweede leven ingeblazen als onderkomen voor zijn verzamelingen. Voor kinderen is er een knuffelcaravan, afgeladen met knuffels, maar er zijn ook caravans vol met boeken, ansichtkaarten of barbies. De dertig oldtimertjes rijden tijdens de Tour d'artistique door het hele land.

De 30 caravans rijden vandaag weg uit Keukenhof. De stoet rijdt richting Enschede.

Kijk voor de hele reis die de rollende caravans maken op tourdartistique.nl

 

Trekhaak gezocht

Voor Tour d’Artistique is Pet van Luijtgaarden op zoek naar trekhaken voor het vervoeren van bijzonder kunstzinnige caravans. Meldt u zich aan, dan wordt u  onderdeel van een rijdend kunstwerk. Deelnemers krijgen uiteraard reiskostenvergoeding en u bent uitgenodigd voor de openingsborrel met het hele team. Aanmelden kan via de site.