Nieuws/Buitenland
818038
Buitenland

Lid motorclub doodgeschoten bij Kerkrade

Tijdens een ruzie in de Duitse plaats Würselen niet ver van de grens met Kerkrade is na een schietpartij tussen twee rivaliserende groepen een dodelijk slachtoffers gevallen en een man gewond geraakt. De slachtoffers hebben niet de Nederlandse nationaliteit. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Aken vrijdagochtend bekendgemaakt.

Welke nationaliteit ze dan wel hebben, wilde of kon hij niet zeggen. Bij de schietpartij kwam een 18-jarige jongen om het leven. Een 28-jarige man raakte gewond.

Het Openbaar Ministerie in Aken wilde of kon niet zeggen tot welke motorclub de slachtoffers behoorden. De dode had banden met een motorclub, liet de woordvoerder weten. Onbekend is echter of hij daarvan lid was of slechts sympathisant, voegde hij daaraan toe.

Vrijdagmiddag vindt de lijkschouwing plaats. Daarna wordt meer bekend over de doodsoorzaak. Volgens Duitse media werd het slachtoffer in het hoofd geraakt.

Donderdag rond 21.00 uur vuurden onbekenden meerdere schoten af op een voormalig café aan de Grevenberger Strasse in Würselen. In het pand bevonden zich volgens de Duitse justitie op dat moment meerdere personen, van wie er twee door de kogels werden getroffen.

Politie en justitie onderzoeken wat er precies is gebeurd evenals het motief achter de schietpartij.