Nieuws
818051
Nieuws

Colin Farrell kilo's aangekomen

Colin Farrell heeft een hele metamorfose moeten ondergaan voor zijn nieuwe film The Lobster. De 38-jarige acteur kwam voor de rol maar liefst 22 kilo aan.

Dat heeft de 38-jarige ster verteld op het festival van Cannes, waar de absurdistische komedie deze week in competitie draait.

The Lobster vertelt over een hotel waarin vrijgezellen logeren om een nieuwe partner te vinden. Als dit niet binnen 45 dagen gebeurt, veranderen zij in een dier. "Het was niet heel lastig, ik hou enorm van junkfood”, vertelt Farrell. "Ik hou van burgers, en van cola, en van french fries, en pizza, chocolade. Maar met mate: op een gegeven moment had ik er echt genoeg van al dat vet en suiker. Maar ik moest echt dikker zijn dan ik normaal ben, ik kreeg per dag geloof ik 10.000 calorieën binnen." Na de opnames duurde het ook acht weken voordat de acteur alle extra kilo’s waar kwijt was. "Mijn lichaam stribbelde echt tegen, het was niet echt gezond om te doen."

 

Farrell werd bij het grote publiek vooral bekend van grote blockbusters als Minority Report, SWAT en Total Recall. Maar de laatste jaren kiest de acteur steeds vaker voor kleine, onafhankelijke projecten. "Ik krijg ze nog wel vaak aangeboden. Maar daar heb ik echt nauwelijks nog interesse in, dat heb ik wel gedaan. Ik doe liever nieuwe dingen dan dat ik mijzelf herhaal." Hij heeft zelf overigens niets tegen actiefilms. "Ik vind het geweldig dat titels als Avengers en Fast and the Furious zoveel bezoekers trekken. Maar het is niet iets waar ik me op dit moment thuis bij voel."

The Lobster is dit najaar in de Nederlandse bioscopen te zien.