Nieuws
818053
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Hallo zelfspottende stewardess!

Onder de titel 'Koefnoen presenteert' brengen de makers van Koefnoen dit voorjaar een extra reeks afleveringen buiten de vertrouwde formule om. In zes op zichzelf staande losse afleveringen duiken zij telkens in een andere wereld.

Het zijn niet de gebruikelijke sketches, maar korte verhalen van vijfentwintig minuten die niet zozeer gaan over de waan van de dag en het nieuws van de week, maar wel een link hebben met de tijdgeest. Geen bekende types of imitaties, maar een zestal zedenschetsen van het Nederland van nu.

In de eerste aflevering wordt het leven van de stewardess in beeld gebracht. Het vak van stewardess is er niet leuker op geworden, vindt Mashenka, de hoofdpersoon in deze aflevering. Prijsvechters hebben hun invloed op het beleid bij de duurdere maatschappijen. Banen staan onder druk, fusies verlopen verre van soepel. Tijdens een bezoekje aan de kapper evalueert ze haar werkkring met een flinke dosis zelfspot.

"Mensen die voor een baan in de lucht kiezen tonen zelf vluchtgedrag," vertelt Baker. "Maar door social media is hun leven behoorlijk veranderd. Verjaardag vergeten? Vroeger kon je als stewardess zeggen dat je aan de andere kant van de wereld zat. Dat is er tegenwoordig niet meer bij. Mams kan zelfs op facebook zien dat je gewoon in een café op de hoek zat."

Social Media regeert ons leven. Soms wou ik dat ik zonder kon! Wat vind jij?

NPO 1, 21.30 UUR

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!