Nieuws/Binnenland
818055
Binnenland

Smakelijk stukje trappen

Een tocht met een smakelijk tintje in het mooie Limburgse Weert; de Asperge fietstocht. Samen met IVN Weert (Vereniging voor natuur- en milieueducatie) en het Nederlands Asperge Centrum trapt u door het gebied ten oosten van Weert.

Op de route die u 31 mei fietst wordt aangegeven waar cultuur- en natuur bezienswaardigheden zijn. Zo komt u bij een  demonstratie  van een draaiende molen, een spreukenbos, een speciaal voor de gelegenheid geopend particulier museumpje en het beheerstation Natuurmonumenten in Swartbroek. Met de routebeschrijving bij de hand fietst u over verharde wegen en fietspaden bij vennen, door bossen, weilanden, broekland, natuurgebieden en natuurlijk langs aspergevelden. Als afsluiting wordt bij de finish een gratis asperge likeurtje  geschonken en ontvangt u een tas vol informatie over o.a. de Weerter natuur, het gebied Kempenbroek, Natuurmonumenten, Molenstichting Weerterland,  fiets-en wandelroutes, asperges en  -recepten.

Op de terugweg bij een kweker kunt u uw portie asperges onder vakkundige begeleiding steken en kopen. In de route is een lunchpauze bij Theetuin 'de Tungelroyse beek', bekend om z'n heerlijke taarten, waar u tegen een gereduceerde prijs een eenvoudige (asperge) lunch, een kop soep of alleen wat te drinken kunt bestellen.

Informatie:

Afstand tot lunchpauze:  + 19 km / Na lunchpauze tot finish: + 13 km

Start- en finish lokatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 te Weert.

Starttijd: Tussen 9.30 en +13.30 uur (Individueel, als duo of als groep.)

Lunchpauze: Tussen 11.30 - +15.00 uur. Daarna afternoon tea en/of andere drankjes.

Lunchlokatie: Theetuin "de Tungelroyse beek"- Hulsweg 2 ligt tussen Tungelroy en Swartbroek.

Inschrijfgeld: € 6,- per persoon = incl. routebeschrijving, topografisch kaartje, kortingsbonnen voor de lunch en een gratis asperge likeurtje. Betaling: Aan de starttafel bij het NMC.  

inschrijven bij het NMC: tel. 0495-524893

Kik hier voor meer info.