Nieuws
818056
Nieuws

Zweden topfavoriet in tweede halve finale

Måns Zelmerlöw kan zijn borst natmaken. De Zweedse zanger met zijn liedje Heroes is torenhoog favoriet voor een finaleplaats.

Tv-kijkers in heel Europa en Australië maken donderdagavond uit welke tien landen uit de zeventien deelnemers aan de tweede halve finale een ticket verdienen voor de grote finale, zaterdag in Wenen.

De Zweedse inzending werd al weken genoemd als grote kanshebber. Donderdagavond vlak voordat hij in de Wiener Stadthalle het podium op moet met zijn indrukwekkende act, prijkt Måns nog steeds bovenaan alle polls.

Eindstrijd

Bij de grootste bookmakers ziet de lijst van tien landen die donderdagavond met hun optreden genoeg stemmen verzamelen voor een finaleplek er als volgt uit: Zweden, Noorwegen, Azerbeidzjan, Slovenië, Cyprus, Letland, Israël, IJsland, Litouwen en Polen. Voor de acts uit Ierland, Malta, Montenegro, Zwitserland, Tsjechië, Portugal en San Marino wordt niet zo veel goeds voorspeld.

Mocht Zweden zich inderdaad weten te plaatsen voor de eindstrijd in Oostenrijk, dan maakt Måns Zelmerlöw volgens de gokkers en kenners ook een goede kans op de winst van de zestigste editie van het Eurovisiesongfestival.