Nieuws
818078
Nieuws

Stelling: ‘Bellende fietsers worden bellende automobilisten’

Bellen op de fiets blijft toegestaan. Een zorgelijke ontwikkeling, want als het gebruik van de smartphone op de fiets wordt toegestaan, grijpen mensen ook in de auto naar hun telefoon. Met name jongeren zijn een gevoelige doelgroep, omdat jongeren toekomstige automobilisten zijn.

Volgens Schultz blijkt uit Duits onderzoek dat het handhaven van ongeoorloofd telefoongebruik op de fiets erg complex is. Daarom is Schultz geen voorstander. Ze pleit wel voor het ontmoedigen van telefoongebruik op de fiets met behulp van een smartphone app die fietsers controleert of ze tijdens het fietsen van hun telefoon afblijven. Toch zet zo’n campagne nauwelijks zoden aan de dijk.

Aandacht

Het is zorgelijk dat fietsers gewoon mogen bellen. Net als automobilisten zijn ze deelnemers aan het verkeer en moeten ze zich aan regels houden. Aandacht is daarbij essentieel. Bellen leidt af. Mensen leren met de regeling een belgedrag aan die ze later ook toepassen in de auto. Vind jij dat bellen op de fiets afgeschaft moet worden en waarom? Laat het weten in de reacties!

Stelling: ‘Bellende fietsers worden bellende automobilisten’