Nieuws/Binnenland
818085
Binnenland

ENGELAND

Kastelen: 10 Europese aanraders

De geschiedenis van Europa heeft vele prachtige burchten, vestingen en kastelen opgeleverd. Van de duizenden soms prachtig bewaard gebleven kastelen maakten wij een selectie van tien absolute aanraders.

9. Engeland: Alnwick

Van Ivanhoe tot Zweinstein

Als er een land bol staat van de verhalen over ridders, koningen, intriges, veldslagen en helden van het volk, dan is het Engeland wel. Natuurlijk kunnen we gaan voor het indrukwekkende Windsor Castle, waar koningin Elizabeth regelmatig resideert. Maar wij gaan voor Alnwick, het op één na grootste kasteel van Engeland.

Als je van Harry Potter houdt zul je het direct herkennen want het werd gebruikt als Zweinstein! Maar ook Ivanhoe, Blackadder, Mary Queen of Scots, Elisabeth en Robin Hood werden hier geschoten.

De twaalfde eeuwse burcht werd gebruikt als een vesting tegen de Schotse invasie in de middeleeuwen. Verbaas je hier over de ongekende geschiedenis die je kunt terugvinden in het grootste deel van het kasteel dat voor publiek is opengesteld. Alnwick wordt al 700 jaar bewoond door dezelfde familie, de hertogen van Northumberland.

Ook de moeite waard:

Warwick Castle

St. Michaels Mount

Hever Castle

Door naar 10 van 10  ->  Schotland: Romantiek in de Hooglanden