Nieuws/Binnenland
818104
Binnenland

Groot worden, klein blijven

Heerlijk die zomers. Maar met het warmer worden van de dagen, worden we ook geplaagd door insecten. Wie is er niet wakker gehouden door muggen!

Insecten, zeker in deze tijd van het jaar, kunnen we nu buiten en vaak ook binnen  overal tegen komen. Vaak vormen ze een plaag, maar ook heel vaak zijn ze ontzettend nuttig. Op zoek naar voedsel bezoeken veel insecten planten die op die manier bestoven worden en dus vrucht gaan dragen. Zonder insecten zou de wereld veel minder voedsel kunnen produceren. In kassen worden bij de kweek van bijvoorbeeld tomaten hommels ingezet om voor de bestuiving te zorgen.

Er zijn ontzettend veel soorten insecten met de meest uiteenlopende verschijningen. Vlinders bijvoorbeeld, onze vliegende juweeltjes, maar er zijn ook insecten die nauwelijks opvallen. Op de tentoonstelling 'Insecten, groot geworden door klein te blijven' zijn vier bakken met levende insecten te zien waaronder de meesters van de camouflage: de wandelende tak.

Naast een tentoonstelling met algemene gevens over insecten is er ook een fototentoonstelling speciaal over hommels en vindt u in de vitrine allerlei informatie over bijen door de Imkervereniging St Ambrosius.

De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert. De expositie is gratis toegankelijk.

Klik hier voor meer informatie.