Nieuws/Buitenland
818177168
Buitenland

Kinderen en wandelaars dood door noodweer in Oostenrijk

SANKT ANDRÄ - Door storm en onweer in Oostenrijk zijn twee kinderen omgekomen toen bomen omwaaiden bij een meer in Sankt Andrä in de deelstaat Karinthië. In Gaming in Neder-Oostenrijk overleden drie wandelaars na een blikseminslag, meldt Kronen Zeitung. Volgens de eerste informatie zochten ze dekking in een hut waar vervolgens een boom op viel die door de bliksem was geraakt.

Bent u getroffen door het noodweer in Oostenrijk? Wij horen graag uw verhaal. U kunt ons bereiken via onze tiplijn.

De omgekomen kinderen zijn meisjes van 3 en 8 jaar, schrijft de krant. Bij het meer raakten vijftien mensen gewond, van wie twee ernstig. Een persoon die in het water was, wordt nog vermist.

Volgens de Oostenrijkse meteorologische dienst werden in het zuiden van Oostenrijk windstoten tot 139 kilometer per uur gemeten. In Stiermarken, Karinthië en Oost-Tirol kwamen alle treinen tot stilstand nadat de stroomvoorziening door de storm was uitgevallen. Vele tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom.

Op de snelweg A2 in Karinthië vielen bij Griffen door de wind tientallen bomen op de weg. Er waren ook stroomstoringen in tunnels. De belangrijke wegverbinding naar Italië werd op diverse plaatsen afgesloten voor opruim- en reparatiewerkzaamheden.