Nieuws
818192
Nieuws

Reorganiserend HP ziet winst en omzet dalen

Het Amerikaanse technologieconcern Hewlett-Packard (HP) heeft vorig kwartaal ruim een vijfde minder winst geboekt dan een jaar eerder, op een omzet die met 7 procent kromp. Dat maakte het bedrijf, dat zichzelf dit jaar volledig op de schop neemt, donderdag nabeurs bekend.

HP boekte een omzet van 25,5 miljard dollar in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, tegen 27,3 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst zakte met 21 procent naar 1 miljard dollar. Aangepast voor onder meer reorganisatiekosten was de winst wel iets hoger dan analisten gemiddeld voorspelden.

Het technologiebedrijf kondigde in oktober vorig jaar een opsplitsing aan. De divisie die pc's en printers maakt wordt dit jaar losgeknipt van het onderdeel dat zich bezighoudt met de levering van hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt. Dat proces loopt volgens het concern op schema.

HP had vorig kwartaal opnieuw last van de afnemende populariteit van pc's, die worden verdrongen door tablets en smartphones. De vraag naar technologie vanuit de zakelijke markt trok wel aan.