Nieuws/Binnenland
818207
Binnenland

Kleine tornado bij Deurne gesignaleerd

In de buurt van de Brabantse gemeente Deurne is dinsdagavond een kleine tornado gezien. Diverse waarnemers en meteoroloog Reinier van den Berg meldden dat op Twitter, inclusief foto's.

Volgens Van den Berg van Meteo Group, een erkend volger van tornado's, reikte de slurf van het weersverschijnsel in de buurt van de plaats Liessel tot aan de grond. De onweersbui die van Antwerpen langs Eindhoven trok, had volgens de weerman „supercell eigenschappen”, het zwaarste type onder de onweersbuien. Dat vaak gepaard gaat met zware windstoten, bliksem en zware neerslag.

De brandweer Brabant Zuid-Oost kon de aanwezigheid van de tornado niet bevestigen. Wel werd dinsdagavond bij de brandweer stormschade gerapporteerd in Neerkant, niet ver van Liessel.

Volgens de lokale omroep Siris in Someren en Asten is door de tornado ook een kippenschuur in Heusden (gemeente Asten) gedeeltelijk weggeblazen. De omroep heeft beelden van de tornado op zijn website geplaatst. In het pand zou volgens de omroep veel asbest zitten. Om die reden werd de omgeving van het getroffen pand aan de Gevlochtsebaan afgesloten voor het publiek. Ook was er schade door omgewaaide bomen.