Nieuws/Buitenland
818233
Buitenland

Misdadiger door vrouw bevrijd in Kleef

Een gewapende 22-jarige vrouw heeft donderdag in de Duitse stad Kleef, niet ver van de Nederlandse grens, een 27-jarige misdadiger die in een forensische kliniek wordt behandeld, bevrijd. De vrouw dwong de twee verplegers die de patiënt naar een dokter begeleidden, voor de artsenpraktijk met getrokken wapen de man zijn boeien af te nemen. Vervolgens dwong ze een passerende automobilist te stoppen en ontkwam ze in de auto met de 27-jarige gevangene, meldden plaatselijke media.

Het tweetal reed naar Goch, maar kreeg met de auto een ongeluk in Hassum. Ze zijn volgens de politie daarna te voet verder gegaan. De politie van Kleef heeft in de zoektocht naar de twee huiszoekingen gedaan. Er zijn helikopters ingeschakeld en de Nederlandse politie is te hulp geroepen. Het dorp Hassum, waar het tweetal met de auto tot stilstand kwam, ligt bijna op de grens met Nederland. De Duitse politie heeft foto's verspreid van de voortvluchtigen, Nadja Lohja en Sirat Ates, en gewaarschuwd dat ze vuurwapengevaarlijk zijn. De twee worden met naam en toenaam genoemd.

De 27-jarige man zat in een kliniek in Bedburg-Hau, ten zuidoosten van Kleef, vast. Hij is verslaafd en moet een straf wegens een roofoverval en afpersing uitzitten.