Nieuws/Opmerkelijk
818253
Opmerkelijk

'Jeugd van Tegenwoordig naar Songfestival'

In twee dagen tijd hebben 10.000 Nederlanders zich geschaard achter het idee om de populaire groep naar het Songfestival te sturen in 2016. De facebookpagina 'Stuur De Jeugd van Tegenwoordig naar het Songfestival 2016' wordt razendsnel 'geliked'. Zal het De Jeugd wél lukken om 'douze points' binnen te hengelen?

De mannen van De Jeugd van Tegenwoordig hebben zelf ook wel oren naar deelname. Zo reageert bandlid Faberyayo op zijn Tumblr: ,,Ik droomde dat dit zo was." Daarnaast kan rapper Vjeze Fur er wel om lachen op Twitter.

Telegraaf-verslaggever Richard van de Crommert vindt het een sympathiek idee, laat hij weten vanuit Wenen. ,,De Jeugd Van Tegenwoordig is een van de vele uitstekende Nederlandse talenten die zou kunnen scoren op het Eurovisie Songfestival. Het is oorspronkelijk en de mannen weten bij optredens constant je aandacht vast te houden. En zoiets als DJVT is heel uniek. Dat hebben ze nergens in Europa." 

Een garantie voor succes is dat allemaal niet, zegt Van de Crommert. ,,DJVT is bepaald geen hitmachine. En dat is nog om hoog te eindigen. We hebben dit jaar gezien dat een middelmatig nummer je op afstand van de concurrentie zet. Dus ze moeten om te beginnen echt komen met een nummer als Sterrenstof of Watskebeurt. Dat ze alvast maar een evergreen gaan schrijven."