Nieuws/Binnenland
818276
Binnenland

Cel voor overval bejaarde broers Wijhe

De 27-jarige Erson C. heeft donderdag zes jaar cel gekregen voor de overval op twee bejaarde broers in Wijhe. De rechtbank in Zwolle sprak een andere verdachte vrij.

Een 84-jarige en 86-jarige broer werden in maart 2014 bruut overvallen. De jongste van de twee kreeg meerdere klappen met een pistool op zijn hoofd en verloor het bewustzijn. Later bleek dat hij onder meer een schedelbreuk en hersenletsel had opgelopen. De buit bedroeg 60 euro en een bloedsuikermeter.

De beide broers zijn op 9 april, een jaar na de overval, dood in de woonkamer aangetroffen. Koolmonoxidevergiftiging werd hen fataal. Eerder is gesteld dat ze sinds de overval uit angst de ramen potdicht hielden. „Ze zijn de overval nooit meer te boven gekomen”, aldus de rechtbank.

Tegen Erson C. was negen jaar cel geëist. De rechtbank achtte bewezen dat hij de overval pleegde, een van de broers zwaar mishandelde en de ander poogde te mishandelen. Ook mishandelde hij zijn vrouw en had hij verboden wapens in bezit. Medeverdachte Sherwin M., tegen wie acht jaar was geëist, werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.