Nieuws/Binnenland
818310
Binnenland

NIEUWS

Olympisch nacra duo aan start

Het deelnemersveld van de 38e Ronde om Texel by Paal 17, op zaterdag 6 juni, krijgt steeds meer vorm. Onder de deelnemers onder andere het Olympisch Nacra duo Mandy Mulder en Coen de Koning

Mulder en De Koning zeilen in de Olympische Nacra klasse voor de Delta Lloyd Kernploeg. Eind april, in Hyeres, verzekerde dit duo zich van hun Nederlandse ticket voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.   Voordat zij zich opnieuw in het internationale circuit begeven staan de twee voor de eerste keer gezamenlijk aan de start van de 38e Ronde.

Gaan voor de eerste plek

Deelname aan de Ronde is voor stuurvrouw Mandy Mulder een al langer gekoesterde wens. Mulder: "Het is voor mij de eerste keer; vorig jaar wilde ik wel maar was ik geblesseerd, en ik wil echt graag een keer die Ronde varen! Het past eigenlijk helemaal niet ons schema, want de dag erna vertrekken we al naar Weymouth, (red: ISAF Sailing World Cup 8 tot 14 juni), maar we willen meedoen.” Voor Coen de Koning ligt dat anders. Texel is voor hem bijna vaste prik in juni: “Ik heb nu al zo’n 7 of 8 keer aan de Ronde meegedaan, en ben al een keer 5e, 4e, 3e en 2e geworden. Dus ja, vul zelf maar in: we gaan nu voor de eerste plek natuurlijk!”

"Ik heb er zin in!"

De Koning vervolgt : “Het is natuurlijk ook een leuke afwisseling, even iets anders dan het Olympisch circuit waar Mandy en ik in zitten. En ik zie al m’n oude vrienden uit de Nederlandse cat-wereld weer. Ik heb er zin in!”