Nieuws/Binnenland
818323
Binnenland

Hondenhater stopt vishaken in worstjes

Dierenartsen in Purmerend slaan alarm vanwege een hondenhater die de Noord-Hollandse stad onveilig maakt. De man of vrouw verspreidt knakworstjes met daarin vishaken verstopt. Meerder honden zijn donderdag slachtoffer geworden van de levensgevaarlijke lekkernij.

De worstjes liggen rond het fietspad op de dijk van Purmerend naar Kwadijk, zo waarschuwt Dierenartsenpraktijk Purmerend op haar site. Honden die ervan eten kunnen ernstige schade oplopen aan hun organen en weefsel.

Baasjes wordt aangeraden hun huisdier in zo'n geval niets te eten of drinken te geven, maar direct een dierenarts te bellen. Een woordvoerster van de praktijk laat aan Dichtbij.nl weten dat donderdag zes honden zijn binnengebracht met haakjes in hun maag. Een van de dieren is al geopereerd.

Vorig jaar maart raakten in hetzelfde gebied ook al meerdere honden gewond door worstjes met vishaken erin. De dader schreef toen in een anonieme brief aan Dichtbij.nl dat het om een wraakactie ging, gericht tegen baasjes die hun hond los lieten lopen over het fietspad. De zoon van de briefschrijver zou daardoor al meerdere malen ten val zijn gekomen. ,,Ieder normaal mens weet dat op een fietspad geen hond los mag lopen. Hondenbezitters overtreden daar de wet en als hun hond meer waard is dan een mens, krijg je zulke reacties", aldus de briefschrijver destijds.