Nieuws
818355
Nieuws

'Bij Heineken 150 banen geschrapt'

Heineken schrapt in Nederland 150 arbeidsplaatsen bij zijn hoofdkantoor. Dat stelde een woordvoerder van vakbond FNV donderdag. De banen verdwijnen in Amsterdam en Zoeterwoude.

Een woordvoerder van Heineken wilde geen commentaar geven op het cijfer. „De aantallen zijn voor rekening van FNV”, gaf ze aan, en de ondernemingsraad moet zich nog uitspreken. Volgens FNV zullen er binnen de Heineken Group ook in Singapore en de Verenigde Staten banen komen te vervallen.

Wel gaf Heineken aan dat er eind maart bekend is gemaakt te reorganiseren om strategische doelstellingen eerder te bereiken en sneller in te kunnen spelen op groeimogelijkheden. Een van de voornaamste wijzigingen die destijds werden geopenbaard was een indeling van de activiteiten in vier geografische regio's. Ook werden in het bestuur wat aanpassingen doorgevoerd.

Volgens FNV werken er op het hoofdkantoor zo'n 1400 mensen. Naast de banen die verdwijnen moet er op 140 posities opnieuw worden gesolliciteerd. „Voor 290 mensen is de situatie dus onzeker”, voegde de woordvoerster van de bond toe. Volgens FNV wil Heineken het reorganisatietraject snel doorvoeren en werknemers al voor 1 juli duidelijkheid verschaffen. „Wij hebben formeel onze zorg geuit, deze termijn is veel te kort. Het zou daarbij ook voor het eerst zijn dat Heineken een reorganisatie zo snel wil doorvoeren”.