Nieuws/Binnenland
818359
Binnenland

Smartengeld voor homofiele agent

Een 20-jarige man uit Heerhugowaard is door de rechter veroordeeld tot 200 euro boete omdat hij een homofiele agent belaagde vanwege diens geaardheid. Ook moet hij de diender 200 euro smartengeld betalen.

De agent liep op 23 februari in burger door een winkelcentrum in Heerhugowaard toen een groepje van zes jongemannen op scooters hem tegemoet reed.  Een van de jongens herkende de politieman, omdat die op scholen voorlichting had gegeven over seksuele diversiteit. ,,Hé, dat is die homo!", riep hij hard. Vervolgens kreeg de diender nog een aantal verwensingen naar zijn hoofd geslingerd en staken de jongens hun middelvinger naar hem op.

Korte tijd later werd Patrick J. opgepakt, schrijft het Noordhollands Dagblad. Voor de agent was het voorval zo traumatisch, dat hij een tijdje geen straatwerk kon doen.  De officier van justitie had daarom behalve 600 euro boete ook een betaling van 275 euro smartengeld geëist. De rechter vond twee keer 200 euro voldoende.

De advocaat van Patrick J. gaat tegen het vonnis in hoger beroep. Zijn cliënt ontkent elke betrokkenheid bij het incident.