Nieuws/Binnenland
818366
Binnenland

'Ik had seks met twee agenten in dienstauto'

Kort nadat een vrouw door twee agenten in Raalte was thuisgebracht, berichtte ze twee vrienden dat ze seks met de dienders had gehad. Donderdag staat het tweetal terecht in de rechtbank in Zwolle.

Op 20 februari 2012 rond 01.00 uur in de nacht verliet een vrouw in het roze verkleed uitgaansgelegenheid De Leeren Lampe in Raalte. Het was carnaval en twee agenten patrouilleerden in een onopvallende auto in het dorp. Ze had naar eigen zeggen zeven wijntjes genuttigd en ze werd door de agenten opgepikt.

Er werden onderweg seksueel getinte vragen gesteld. Toen de auto stilstond, hadden beide agenten seks met haar, zo verklaarde ze kort na het gebeuren aan vrienden. Ze deed aangifte. De twee agenten staan donderdag terecht voor verkrachting en misbruik van hun functie.

De twee agenten, Sander L. (41) uit Haarle en Bidjaykoemar D. (44), verklaarden dat ze slechts de dronken vrouw uit haar eigen veiligheid naar het huis van haar oma gebracht hebben, niet ver van de uitgaansgelegenheid. Op de achterbank is sperma gevonden van agent D. Hij verklaarde eerst dat hij vlak voor zijn dienst op de achterbank met zijn vrouw had gevreeën. Zijn vrouw bevestigde dat niet. Later gaf hij aan dat hij vreemd was gegaan.

Uit de volgapparatuur van de politiewagen bleken andere gegevens dan in het rapport van de agenten. Daaruit zou blijken dat ze helemaal niet rechtstreeks naar de woning van haar oma waren gereden. De twee advocaten stelden vraagtekens bij de nauwkeurigheid van het volgsysteem. Het zou wel vaker haperingen vertonen, betoogden ze.

De rechtbank in Zwolle heeft de hele dag voor de zaak uitgetrokken.