Nieuws/Binnenland
818372
Binnenland

Familievakantie in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol in de zomer? Neem gerust de hele familie mee! Hier kun je genieten van de natuur, vele outdoor-activiteiten en een heerlijke keuken. We hebben de leukste activiteiten voor het hele gezin op een rijtje gezet.

Pizza bakken

Zuid-Tirol ligt in Italië en een pizza mag dan ook niet ontbreken tijdens de vakantie. In het Wöhrmaurer restaurant in Velturno/Feldthurns leren de kinderen hoe ze een heerlijke Italiaanse pizza kunnen maken met verse ingrediënten. Pizzameester Peter leert de kinderen al de geheimen van een Italiaanse pizza. De ouders mogen natuurlijk het eindresultaat proeven. Wanneer de pizza’s uit de oven komen, kan iedereen genieten van zijn of haar vers gebakken pizza op het terras. De workshop wordt elke donderdag gegeven om 10.00 uur.

Klauteren tussen de bomen

The High Rope Garden in Terlano/Terlan daagt je uit om het hoogteparcours te volgen. Je volgt het parcours van paal naar paal op een hoogte tussen de 95 meter en 212 meter. Tussen de palen liggen balken of ga je met het behulp van touwen of kabels van de een naar de andere paal. Geen paniek! Ervaren klimmers helpen je om het parcours te voltooien. Tijdens het parcours overwin je angsten, groeit je zelfvertrouwen en voel je de adrenaline door je lijf stromen. Vergeet niet om ook nog van uitzicht te genieten!

 

Ontdek de wereld van de bijen

Zomer in Zuid-Tirol betekent een blauwe hemel met stralende zon, groene weiden met de mooiste bloemen en het gezoem van bijen. Ontdek meer over deze geel-zwart gestreepte beestjes in het bijenmuseum in Renon/Ritten. Duik in de kelders gevuld met traditioneel imkermateriaal of wandel door de tuinen met prachtige bloemen en tal van bijenkorven. Kom meer te weten over de wereld van bijen en hoe honing wordt gemaakt. Je kan er ook proeven van de verschillende soorten honing. Vergeet zeker geen potje mee naar huis te nemen.

 

Een duik nemen

In Zuid-Tirol is een duik in een van de meren een fijne verfrissing in de zomer. Breng een bezoek aan Lago di Caldero/Kalterer See. Dit is het warmste meer in de Alpen en staat bekend om de kwaliteit van het water en de kleur. Soms ziet het water er donkerblauw uit en op andere momenten spiegelt het de groene kleuren van de omgeving. Naast het zwemmen kan je op het meer heel wat andere wateractiviteiten doen zoals: zeilen, roeien  en surfen. Vanaf het meer heb je een prachtig uitzicht op de groene bergen.

 

Verken natuurpark Puez

Zuid-Tirol staat bekend om de Dolomieten. Wanneer je in Zuid-Tirol bent mag een bezoek aan het natuurpark Puez in Santa Magdalena/St. Magdalena in Funes/Villnöss dan ook niet ontbreken. De bergmassieven in dit park, zijn een van de meest indrukwekkende en meest gefotografeerde bergregio’s van de Alpen. In het bezoekerscentrum van het park kunnen jong en oud op een interactieve manier de schoonheid en biologische verscheidenheid ervaren van het gebied.

 

Hapje eten bij Taser Alm 

Berglucht maakt hongerig. In Taser Alm kun je met hele gezin genieten van een stevige maaltijd. Van een heerlijk aperitief met spek en brood tot lekker vers rundvlees met een glaasje lokale wijn. De authentieke en hartige Zuid-Tiroolse keuken is geschikt voor de hele familie. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin, in het Indiaanse dorp of in de zandbak. Er is ook een mini dierentuin waar kinderen de eendjes of geiten kunnen voederen.

 

Ötzi de ijsman

In de hoofdstad van Zuid-Tirol, Bolzano/Bozen is het museum voor archeologie. Hier kun je de ijsman Ötzi bewonderen, de beroemde gletsjermummie die in 1991 bij toeval werd gevonden. Hij leefde 5300 jaar geleden in de Alpen. Het museum in Bolzano staat helemaal in het teken van Ötzi. Je kunt de echte Ötzi bewonderen maar ook de waarheidsgetrouwe reconstructie, gemaakt door de Arnhemse broers Adrie en Alfons Kennis.

 

Vliegen als een vogel

Op de kasteelheuvel van Castel Tirolo bij de stad Merano/Meran ligt het opvangcentrum voor wilde vogels. Hier worden gewonde vogels verzorgd en na hun genezing weer in de natuur uitgezet. In de zomer geven de valkeniers dagelijks een demonstratie. 

 

Hero Kids

Niet alleen voor de volwassenen wordt de bekende mountainbiketocht Sellaronda Hero georganiseerd, ook de kleintjes kunnen op de fiets springen en meedoen met Hero Kids. Dit is een fietstocht op 26 juni  in Selva Val Gardena voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Er worden twee parcours uitgezet; een voor de hele kleintjes en een meer uitdagende tocht voor de oudere kinderen. 

 

Meer informatie over Zuid-Tirol vind je hier

Top 10 Zomeractiviteiten in Zuid-Tirol