Nieuws/Binnenland
818376
Binnenland

Utrecht massaal tegen harder rijden op A12

Utrecht keert zich massaal tegen het voornemen van minister Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) om de snelheid op een deel van de snelweg A12 te verhogen naar 130 kilometer per uur. Schultz wil de hogere snelheid toestaan op het weggedeelte tussen De Meern bij Utrecht en Bodegraven-Reeuwijk op de grens van Utrecht en Zuid-Holland.

Nu Woerden donderdag ook besloot formeel bezwaar te maken tegen de verhoging van de maximumsnelheid, zijn alle gemeenten langs het snelwegdeel tegen. Ook de provincie Utrecht stuurt een bezwaarschrift naar de minister.

Utrecht, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en Montfoort vrezen meer herrie en een slechtere luchtkwaliteit als het verkeer op de zeer drukbereden snelweg harder mag gaan rijden. Utrecht denkt bovendien dat er ernstige files zullen ontstaan bij de knooppunten Oudenrijn en Lunetten, omdat het verkeer op de invoegwegen naar de A12 maar 80 kilometer per uur mag rijden. Woerden stelt dat harder rijden op de A12 het doorgaand verkeer hooguit een minuut tijdwinst zal opleveren.