Nieuws
818388
Nieuws

Forse winstdaling voor Blokker

Blokker Holding heeft de operationele winst vorig jaar fors zien dalen, doordat consumenten minder uitgaven aan huishoudspullen.

De operationele winst daalde met maar liefst 53% tot €65,3 miljoen. Het concern behaalde een omzet van €2,1 miljard, een daling van 1,1% ten opzichte van 2013.

Blokker Holding, het moederbedrijf van Blokker, Marskramer, Xenos en Intertoys, voerde in februari nog een reorganisatie door waarbij 390 werknemers werden ontslagen. Verder zijn er verschillende andere maatregelen genomen om kosten te verlagen.

Blokker Holding zet ook in op de vernieuwing van de winkelformules. ,,De winkels met de nieuwe formule laten een duidelijke omzetstijging zien ten opzichte van de oude winkels'', aldus het concern.

 

 

 

Volgens topman Roland Palmer blijft de sector huishoud, waar de filialen van Blokker, Marskramer, Xenos en Big Bazar onder vallen, een punt van zorg. ,,Wij zijn ons er daarom van bewust dat wij de transformatie versneld moeten doorzetten. Ik ben optimistisch dat wij met onze toegewijde medewerkers, onze sterke winkelmerken, onze gedegen plannen en onze solide financiële basis een sterke en toekomstbestendige speler zullen blijven in de turbulente en soms onvoorspelbare non-food retailmarkt.

 

Ontvang voortaan automatisch het laatste nieuws over ondernemen, mkb en zzp via een gratis abonnement op de DFT Nieuwsbrief.

 

Onze sterke online groei en de omzetontwikkeling in de vernieuwde winkels laten zien dat wij op de goede weg zijn. Hoewel we de transformatie in versneld tempo doorzetten, verwachten wij niet eerder dan 2017 hiervan de vruchten te kunnen plukken.”

Blokker Holding spreekt van een aarzelende start van de verkopen bij de winkelformules in de eerste maanden van het nieuwe boekjaar.