Nieuws/Binnenland
818405
Binnenland

Hornbach breidt uit in Nederland

Doe-het-zelf-keten Hornbach breidt zijn personeelsbestand in Nederland dit jaar met ruim een kwart uit. Het Duitse bouwmarktbedrijf opent twee nieuwe vestigingen, in Geleen en Best, en een speciaal klantservicecentrum. Bij elkaar komen er 350 arbeidskrachten bij, waardoor het aantal medewerkers in ons land boven de 1600 uitkomt. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Hornbach zit al 18 jaar in Nederland en telt hier nu negen vestigingen. Elk filiaal is volgens de keten ook goed voor een indirecte werkgelegenheid van circa 120 tot 150 mensen. Denk hierbij aan de catering en andere externe toeleveranciers.

Hornbach had tot vorig jaar overigens al een tuincentrum in Geleen. Daar werkten een ongeveer 30 tot 40 man. Die zijn nu tijdelijk ondergebracht bij andere filialen en gaan later dit jaar aan de slag bij de nieuwe, grotere vestiging in de Limburgse plaats.

In Europa heeft Hornbach bijna 150 filialen, waarvan een kleine 100 in Duitsland. In totaal werken er meer dan 16.000 medewerkers.