Nieuws/Binnenland
818477
Binnenland

Duizenden reacties op chauffeur Lars (26)

Bushunk onder de indruk

„We moesten dinsdagavond extra mensen inschakelen om de vele reacties op sociale media te volgen. Dit hadden we nooit kunnen bedenken.”

De spontane actie van de Bossche vrouw Murual Soumete om een foto van buschauffeur Lars Noordam op Facebook te plaatsen, zette volgens een woordvoerster van Noordams werkgever Arriva niet alleen de dames, maar ook het openbaarvervoerbedrijf zelf op stelten.

Toen Soumete maandag de bus in Den Bosch betrad, viel haar de schoonheid van buschauffeur Lars direct op. Of zij een foto mocht maken. Want, zo vertelde ze Lars, hij hoorde toch eigenlijk thuis op de voorpagina van een magazine in plaats van achter een busstuur. Hij stemde glimlachend toe, waarna Soumete de foto op Facebook zette. „Zo Arriva, dat hebben jullie goed voor elkaar gekregen. Dít had ik zeker niet verwacht. Deuren gaan open en BAM! Hello bus driver, who are you. Moeder natuur, ge het oe werk goed gedoan”, aldus de Brabantse.

Het bericht werd massaal gedeeld. Gistermiddag om vier uur stond de teller op meer dan 33.000 likes en duizenden reacties. In één klap werd Lars tot bushunk van Brabant gebombardeerd.

Zelf had de 26-jarige inwoner van Den Bosch niks door, totdat vrienden en kennissen hem attendeerden op de populaire foto. „Hij vindt het hartstikke leuk dat het bericht zo veel publiciteit met zich meebrengt”, verklaart een woordvoerster van Arriva. „Vandaag heb ik hem voor het eerst leren kennen en hij is een bescheiden jongeman die met veel plezier zijn werk uitoefent. Daar wil hij het verder graag bij houden. Interviews met media ziet hij dus niet zo zitten”, aldus de zegsvrouw.

Voor de dames wier hart sneller gaat kloppen bij het zien van de hunk heeft de voorlichtster wel een sombere mededeling. Jullie moeten genoegen nemen met een plekje achter hem. „Sinds vier jaar heeft Lars een vriendin, met wie hij graag oud wil worden.”