Nieuws
818483
Nieuws

'Apple wil muziekdienst snel uitrollen'

Apple is bezig om de nieuwe muziekdienst Apple Music zo snel mogelijk wereldwijd uit te rollen. Tenminste, daar lijkt het sterk op, omdat Apple momenteel in gesprek is met Russische platenmaatschappijen. Dat meldt Billboard.

Doorgaans brengt Apple nieuwe producten en diensten geleidelijk uit. Zo wordt er meestal een product als eerste beschikbaar gesteld in landen als de VS, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Rusland komt vaak hierna, dus de gesprekken in Rusland duiden op een mogelijke internationale uitrol. Nederland en België volgen meestal vrij snel na Rusland als er een nieuw product of dienst in de markt wordt gezet.

Bronnen van iCulture denken te weten dat de muziekdienst eind juni al wereldwijd te gebruiken is. Apple Music is gebaseerd op het door Apple overgenomen Beats Music van Dr. Dre. Net als bij Spotify kan er voor een vast bedrag per maand onbeperkt geluisterd worden naar muziek. In iOS 8.4 kan dat waarschijnlijk met een vernieuwde muziekapp.

Concurrent Spotify kondigde woensdag tijdens een presentatie in New York betere afspeellijsten en een video-aanbod aan. Topman Daniel Ek gaf aan dat abonnees binnenkort ook naar video's van een aantal partners kunnen kijken. Spotify lijkt daarmee te gaan concurreren met Netflix. Tijdens de presentatie toonde hij een lijst met partners. Enkele in het oog springende zijn: BBC, ABC, ESPN, Comedy Central en TED.