Nieuws
818496
Nieuws

Sterren bedanken David Letterman

Veel sterren gaan David Letterman missen, zo blijkt uit een storm aan berichten op sociale media.

Met de hashtag #ThanksDave bedanken ze de talkshowhost, die woensdagavond na 33 jaar op de buis met pensioen gaat.

"Wat een heerlijke, inspirerende, hilarische, grensverleggende, geweldige tijd", schreef collega Ellen DeGeneres op Twitter. Jennifer Lawrence smeekte Letterman via Facebook niet op te stappen. "Doe het niet!", staat op een handgeschreven briefje waarmee de actrice poseert. "Niemand is je beu, dat verbeeld je je maar."

No Doubt deelde een oude video van hun optreden in de Late Show van Letterman. "Gefeliciteerd met 33 jaar geweldige latenight-televisie!" Ook Lady Antebellum dacht met een kort fragment terug aan hun eerste optreden in de latenightshow in 2010.

Obama

Ook president Obama, die meerdere keren te gast was in de show, bracht een online eerbetoon aan Letterman. "Tv zal niet hetzelfde zijn zonder Dave", schreef hij op Twitter bij een foto waarop hij zelf luid lachend in de show te zien is. Hillary Clinton deelde een soortgelijke foto van haarzelf op de stoel naast Letterman. "Twee decennia vol gelach, inzichten en, jawel, zelfs grappen over broekpakken. @Letterman, je bent een legende", schreef de presidentskandidate.

Variety wist al te melden dat Obama en de voormalige presidenten Bill Clinton, George W. Bush en George H.W. Bush onderdeel uitmaken van de allerlaatste Late Show, die woensdagmiddag in New York werd opgenomen en woensdagavond laat (lokale tijd) wordt uitgezonden. In vooraf opgenomen videoboodschappen lieten ze weten dat met het vertrek van Letterman hun "nationale nachtmerrie" eindelijk voorbij is.