Nieuws
818507
Nieuws

Budget-SUV voor India: Renault Kwid

Renault wil zijn marktaandeel in India vergroten en introduceert daarom de uiterst betaalbare Kwid, een budget-SUV.

CMF-A

De Kwid wordt gebouwd op een nieuwe CMF-A platform, ontwikkelt door Renault-Nissan. Op basis van deze modulaire bodemarchitectuur kan Renault-Nissan meerdere budgetmodellen ontwikkelen voor opkomende markten, waaronder India, China, Brazilië en Rusland. De Kwid is de eerste en is 3,68 meter lang en 1,58 meter breed. Hij is allereerst voor India bedoeld.

Uitrusting

Volgens Carlos Ghosn, topman van Renault-Nissan, moet de Kwid de verkopen in India een flinke impuls geven. Renault hoopt dat te bereiken door het model een rijke uitrusting te geven. Want ondanks dat het een budgetauto is, zijn zaken als navigatie en een audio-installatie gewoon van de partij, zij het standaard of optioneel, afhankelijk van de uitvoering. Qua styling kiest Renault voor een Twingo-achtige neus en een opgeblazen Clio-kont.

Over motoren is nog niets bekend. De Kwid komt in de tweede helft van dit jaar op de markt in India en gaat er ongeveer drie tot vier lakhs kosten, omgerekend een kleine zes mille in euro’s. De bedoeling is om de Kwid in een later stadium ook in Latijns-Amerika aan de man te gaan brengen. Ook Oost-Europa zou overwogen worden.