Nieuws/Binnenland
818509
Binnenland

Honderden agenten op Binnenhof

Politiemensen zijn donderdagochtend begonnen met hun protestactie rond het Binnenhof. Even na 08.00 uur hadden zich ongeveer 1400 agenten in Den Haag verzameld. Elk uur is er een lawaaiprotest van een minuut met sirenes, toeters en trommels. De agenten demonstreren voor een betere cao en blijven vermoedelijk urenlang aanwezig op plaatsen rond het Binnenhof.

Tijdens de 'blauwe omsingeling', zoals de politiebonden de actie noemen, zetten de actievoerders symbolisch lege geldkisten neer op het plein voor het ministerie van Financiën. Om 07.30 uur deden ze dat voor het eerst. Om 11.50 uur loeien de sirenes zelfs tien minuten op het Plein in Den Haag. Tijdens het lawaaiprotest wordt volgens de actievoerders gezorgd voor gehoorbescherming.

„VVD-minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur blijft ook na weken actievoeren door de politiebonden weigeren een fatsoenlijk werkgeversaanbod te doen voor een nieuwe cao”, luidt de verklaring van de bonden voor het protest. „Het kabinet, met name PvdA-minister van Financiën Dijsselbloem, blijft weigeren daarvoor extra geld beschikbaar te stellen.”