Nieuws/Binnenland
818511
Binnenland

Stapavondje werd Justin fataal

Haar 22-jarige zoon was er gelukkig, dat weet ze zeker. Malta is ook prachtig en dat zal het altijd blijven. Toch wil ze andere ouders en hun kinderen waarschuwen nu het toeristenseizoen is begonnen: kijk er uit! „Blijf bij elkaar en laat je drankje nooit onbeheerd achter.” Voor Justin Plette had een avondje stappen op 8 mei namelijk fatale gevolgen.

Moeder Margit (52) vertelt over het verschrikkelijke nieuws dat ze van agenten te horen kreeg. „’s Avonds is Justin gaan stappen met vrienden. Rond één uur ’s nachts wachtte hij buiten op een muurtje op een vriend die naar het toilet moest. Toen die terugkwam, was Justin weg. Het enige dat ze nog kregen, waren enkele Whatsapp-berichtjes waarin Justin meldde dat hij binnen vijf minuten terug zou zijn.”

Maar dat gebeurt niet. De Nederlander wordt enkele uren later dood aangetroffen op een onherbergzaam stuk terrein, enkele honderden meters van het uitgaansgebied in de hoofdstad Valletta. ,,We vermoeden dat Justin is gedrogeerd en daarna beroofd”, zegt Margit. Het onderzoek naar Justins dood is nog in volle gang.

Lees meer: Margit verliest zoon na fantastische vakantie op Malta