Nieuws/Binnenland
819152749
Binnenland

Verdachten witwassen Limburg weer op vrije voeten

PANNINGEN - De vier verdachten die vorige week in Limburg tijdens een actie van de landelijke recherche en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD werden opgepakt, zijn allen weer op vrije voeten gesteld. De vier werden aangehouden in een grote witwaszaak. Ze blijven wel verdachte van witwassen van crimineel geld. Een woordvoerster van de FIOD bevestigde dinsdag berichtgeving hierover op 1Limburg.

Bij invallen in een autogarage en drie woningen in de gemeente Peel en Maas namen de opsporingsdiensten vorige week dinsdag voor zo’n 4,7 miljoen euro aan auto’s, onroerend goed, vorderingen, contant geld en horloges in beslag. Daarbij werden twee vrouwen (35 en 40 jaar) en twee mannen (48 en 51 jaar) uit de gemeente Peel en Maas gearresteerd.

Het viertal wordt verdacht van witwassen van crimineel vermogen van een 60-jarige man die op dit moment in de gevangenis zit. De 60-jarige gedetineerde was actief in de drugshandel, bleek uit een eerdere rechtszaak. De man, John B., zit in de gevangenis voor een vergismoord in Venlo in 2012. Hij zou opdracht hebben gegeven voor de moord op Wilmo R., maar de huurmoordenaar uit Letland die de aanslag uitvoerde schoot diens vrouw Tanja Gurskaja dood.