Nieuws/Buitenland
819945
Buitenland

Doden door hittegolf Spanje

Bij de Spaanse stad Valencia zijn twee daklozen aan de hitte bezweken. Ze werden dood gevonden, meldden Spaans media vrijdag.

Daarmee zijn drie mensen bezweken aan de uitzonderlijke hitte die grote delen van het land deze week heeft getroffen. Woensdag overleed in het zuidwesten van het land een arbeider in de bouw als gevolg van de hoge temperaturen.

In Valencia was het donderdag 42 graden. In de kustplaats is in 140 jaar van metingen volgens de meteorologische dienst niet zo 'n warme temperatuur in mei gemeten. Ten zuiden van de stad stond de thermometer op 44,5 graden en dat was daarmee de warmste plek in heel het land.

De temperaturen zijn vrijdag sterk gedaald. Dat is goed nieuws voor brandblussers. Zij bestrijden de eerste grote bosbrand van het jaar. Die woedt tussen Vall d' Ebo en Pego, circa 75 kilometer ten zuiden van Valencia, meldden plaatselijke media vrijdag. Meer dan driehonderd brandbestrijders, bijgestaan door blusvliegtuigen, proberen het vuur de baas te worden. Tal van woningen moesten worden ontruimd.