Nieuws
820839
Nieuws

Buitenland lacht zich suf om Trijntje Oosterhuis

VIDEO - Ai ai ai ai! Trijntje Oosterhuis heeft in het buitenland voor hilariteit gezorgd door haar eerste repetitie in Wenen.

Het bekende Belgische Eurovisieplatform Eurosong.be heeft geen goed woord over voor de jurk van de Nederlandse zangeres. "Als dit de definitieve kostuums zijn voor de Nederlandse inzending dan is de Barbara Dex-award (voor slechtste kleding, red.) al in zicht."

"De vier backing vocals dragen schreeuwlelijke kostuums waardoor ze op koeien lijken. Vocaal zingt iedereen wel de sterren van de hemel, net zoals Trijntje zelf trouwens (...) het is een hele verademing als enkel haar hoofd in beeld komt."

'Slutty widow'

Het optreden van Trijntje is het gesprek van de dag onder journalisten in Wenen. Ze wordt vergeleken met een 'slutty widow' (sletterige weduwe). Commentator Cornald Maas reageert op Twitter: "Trijntje repeteert in Wenen... Vocaal ijzersterk. En de outfit is ... uhm... gewaagd."

Ook wordt op social media gesuggereerd dat de kleding van Trijntje uit Hotter than my daughter komt. Modejournaliste van De Telegraaf Michou Basu hoopt op een decolletérel met de jurk van ontwerper Tycho Boeker die ook ontwerpt voor De Toppers, zoals de lichtjespakken tijdens het Eurovisie Songfestival bij het nummer Shine in 2009. De kleding van de achtergrondzangeressen is gemaakt door Bas Kosters.