Nieuws
821456
Nieuws

Eindexamens 2015 | Moeders steken dochters hart onder de riem

'Mijn dochter zakte op een vijfhonderdste'

Het is bijna zover: de eindexamens. Voor een aantal meiden een bijzondere periode. Omdat ze een moeilijk jaar afsluiten, er keihard voor hebben geknokt of omdat ze niet weten of ze het gaan halen. Dé perfecte reden om ze eens in het zonnetje te zetten, vindt een aantal moeders. Benieuwd naar de liefdevolle woorden? Ze verschijnen komende dagen op onze site. Saskia Dunk is de eerste die haar dochter op bijzondere wijze toespreekt.

Saskia Dunk: “Het scheelde zo weinig of we konden de vlag uithangen, maar helaas. Mijn dochter Paloma zakte vorig jaar op een vijfhonderdste voor haar eindexamen. Heel heftig voor haar omdat we in die tijd ook nog eens noodgedwongen verhuisden van het platteland naar de stad en ze al haar vrienden en vriendinnen moest achterlaten.

Met de scheiding van haar ouders is het ook dit jaar wéér niet rustig tijdens haar eindexamens. Ze heeft dan ook veel lichamelijke klachten. Ze krijgt niet de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en alles voor zichzelf op een rijtje te zetten. Iets waar ik mij als moeder wel eens schuldig over voel, aangezien ik die heftige keuzes heb gemaakt en zij het steeds maar moet accepteren. Toch konden we niet anders.

Ondanks al deze tegenslagen laat Paloma haar hoofd niet hangen en gaat ze er voor de volle honderd procent voor om dit jaar wél haar diploma in ontvangst te nemen. Ze is al aangenomen voor haar vervolgopleiding als schoonheidsspecialiste en ik vertrouw erop dat het haar gaat lukken.

Toch weet ik dat het allemaal niet makkelijk voor haar was de afgelopen tijd. Twee jaar zoveel emoties tijdens de eindexamens: dat vraagt wel heel wat van je. Ik ben erg trots op haar doorzettingsvermogen en ik hoop dat ze na haar eindexamens eindelijk een betere tijd tegemoet gaat."

Hart onder de riem: “Ik ben ontzettend trots op je! Ondanks alles wat je in je jonge leven al heb meegemaakt, blijf je doorzetten. Ik kan niet anders zeggen dan: heel erg dapper!"