Nieuws/Buitenland
821488
Buitenland

Arrestaties na fatale schietpartij VS

De politie in het Amerikaanse Hattiesburg (Mississippi) heeft zondag een man (29) en een vrouw (22) opgepakt voor de fatale schietpartij op zaterdag, waarbij twee agenten werden gedood.

De politiemensen werden onder vuur genomen toen ze bezig waren met een verkeerscontrole. Eerder werd gemeld dat ze bezig waren om het verkeer in goede banen te leiden. Het ging mis toen agent Benjamin Deen (34) een Cadillac had laten stoppen. Om nog onduidelijke redenen vroeg hij om assistentie. Die kwam in de persoon van de 25-jarige Liquiri Tate. Niet veel later vonden enkele burgers de gewonde agenten. Ze overleden in het ziekenhuis.

Na het misdrijf vluchtte tenminste een van de schutters in een politieauto, waarna een klopjacht werd geopend. Inwoners kregen de opdracht om binnen te blijven. De verdachten zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt op verschillende locaties in Hattiesburg en worden beschuldigd van moord. Ook de broer van de mannelijke moordverdachte is gearresteerd. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid.

Over een motief voor de schietpartij is nog niets bekend. Volgens burgemeester Johnny Dupree is het nog te vroeg om daarover iets te zeggen.

Het was voor het eerst sinds 1984 dat een agent werd gedood in de stad. Met de twee politiemensen in Hattiesburg zijn dit jaar in de Verenigde Staten tien „wetshandhavers” (zoals politieagenten) doodgeschoten.