Nieuws/Buitenland
821491
Buitenland

Stiefvader zwanger meisje (10) opgepakt

In Paraguay is een man gearresteerd die ervan wordt verdacht zijn 10-jarige stiefdochter te hebben verkracht en zwanger gemaakt. Ook de moeder van het meisje is opgepakt, vanwege het „schenden van haar zorgplicht”. Dat meldt CNN zondag.

De zaak kwam aan het rollen toen het meisje zich op 21 april in de hoofdstad Asuncion met buikpijn in het ziekenhuis meldde. Een strafrechtelijk onderzoek werd opgestart en zo kwam de stiefvader in beeld. Gilberto Benitez Zarate (42) sloeg echter op de vlucht. Zaterdag werd hij alsnog opgepakt, aldus CNN.

De zaak zorgt in het Zuid-Amerikaanse land voor ophef. De familie van het zwangere meisje, en ook Amnesty International, willen dat ze een abortus krijgt. Maar volgens de Paraguayaanse wet is dat verboden. Het mag alleen als de zwangerschap het leven van de moeder in gevaar brengt. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat dat niet het geval is bij de tiener, die nu 22 weken in verwachting is.

De stiefvader ontkent elke betrokkenheid en wil met een DNA-test aantonen dat hij niet de vader is van het ongeboren kind.