Nieuws/Binnenland
821551
Binnenland

Marianne Thieme Groenste Politicus

Natuurmonumenten heeft Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren uitgeroepen tot Groenste Politicus van 2015. Naast Thieme waren ook Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Ernest de Groot (Water Natuurlijk) finalekandidaten voor de titel in de verkiezing, die door Natuurmonumenten is georganiseerd.

Via www.groenstepoliticus.nl werden 26 politici voorgedragen op wie kon worden gestemd. De drie kandidaten met de meeste stemmen gingen door naar de finale zondagmorgen, live tijdens de uitzending van Vroege Vogels. In totaal zijn 6887 stemmen uitgebracht, waarvan Thieme er 2598 kreeg.

Volgens directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten zet Thieme zich met hart en ziel in voor dierenwelzijn, natuurbehoud en het milieu. „Zij maakt zich bijvoorbeeld sterk voor het afmaken van een nationaal natuurnetwerk en het creëren van robuuste natuur. Ook strijdt zij voor duurzame landbouw. Zaken waar wij als Natuurmonumenten groot belang aan hechten.”

Natuurmonumenten hield de verkiezing al zeven keer eerder. Vorig jaar ging de titel naar de Brabantse gedeputeerde Johan van den Hout. Eerdere winnaars waren de Kamerleden Hugo Polderman (SP), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Lutz Jacobi (PvdA).