Nieuws/Binnenland
821554
Binnenland

NS doet aangifte tegen 'treinplasser'

De NS doet aangifte tegen een man die over treinstoelen heeft geplast. „Het is schandalig. Dit kan gewoon echt niet”, laat de NS zondagochtend weten. De NS doet aangifte van vernieling en vandalisme.

"Daarnaast zetten we alles op alles om hem voortaan uit alle treinen en stations te weren".

De 'treinplasser' zorgde zaterdag voor veel ophef op sociale media. Op Facebook werd een foto van hem geplaatst waarop te zien is dat hij in een stiltecoupé over stoelen plast. De foto werd meer dan 19.000 keer gedeeld en de kritiek die mensen hadden was niet van de lucht.

Het is onduidelijk wanneer de foto is genomen en op welk traject de man over de stoelen heeft geplast. Facebook heeft de foto verwijderd omdat de foto aanstootgevend zou zijn, maar niet lang daarna hadden mensen de foto alweer online gezet.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een treinplasser toeslaat. Eind vorige maand urineerde een vandaal in de prullenbak van de machinist. De NS-medewerker ontdekte de bizarre gebeurtenis door de enorme stank in de cabine. De geur was zo smerig, dat de geplande treinrit tussen Utrecht en Hilversum noodgedwongen moest worden geschrapt.