Nieuws/Binnenland
821568
Binnenland

Draadspanner Franeker alsnog gepakt

Bijna drie jaar na dato is alsnog een arrestatie verricht in de zaak uit 2012 van een over het fietspad gespannen staaldraad waardoor de nu 21-jarige scooterrijder Danny Twijnstra in Franeker aan zijn voorhoofd gewond raakte.

Na verhoor door de politie heeft een 24-jarige inwoner van de Friese stad bekend de dader te zijn van de levensgevaarlijke actie. Dat de verwondingen van het slachtoffer meevielen, was slechts te danken aan het windscherm op zijn scooter. Dit ving de grootste klap van de op borsthoogte gespannen strakke draad.

De politie kwam de vandaal op het spoor na een tip van iemand die hem onlangs hoorde opscheppen over het bizarre voorval. In totaal zijn drie mannen gehoord, van wie twee onschuldig bleken te zijn. De bekennende dader is na verhoor weer heengezonden. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of en waarvoor de man wordt vervolgd.

De kwestie leidde in september 2012 tot grote verontwaardiging. Vader Jaap Twijnstra van het slachtoffer loofde direct na het voorval een beloning van 3000 euro uit voor degene die de gouden tip leverde bij de opsporing van de dader. Op Facebook reageert de vader verheugd op het nieuws: „Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de dader gepakt.”