Nieuws/Binnenland
821715038
Binnenland

Instroom patiënten met corona in ziekenhuizen verder omlaag

Opnieuw recordaantal mensen in Nederland besmet met coronavirus

BILTHOVEN - Opnieuw heeft een recordaantal mensen in Nederland positief getest op het coronavirus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde tussen zondag- en maandagochtend 42.472 gevallen. Dat zijn er weer aanzienlijk meer dan een dag eerder.

Zondag werden meer dan 36.000 besmettingen gemeld. Toen was ook al sprake van het hoogste aantal in een etmaal sinds de uitbraak van het virus in Nederland. Sinds de omicronvariant zijn intrede deed, lopen de besmettingscijfers snel op.

Het kabinet houdt rekening met een verdere toename door de versoepeling van diverse maatregelen. Tegenover de hogere besmettelijkheid van omicron staat dat deze variant mensen doorgaans minder ziek maakt. De kans op een ziekenhuisopname is volgens onderzoeken die tot nu toe zijn verschenen een stuk kleiner dan met de deltavariant die hiervoor dominant was.

Lees hieronder verder

Het RIVM kreeg drie meldingen over sterfgevallen die aan corona zijn gerelateerd. Dat waren er zondag zeven.

Instroom patiënten met corona in ziekenhuizen verder omlaag

Het aantal opgenomen patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag gedaald tot het laagste niveau in één maand. Op de verpleegafdelingen werden afgelopen etmaal 82 patiënten met corona binnengebracht en op de intensive cares ging het om 11 nieuwe opnames.

In totaal liggen er nog 1239 mensen met een positieve testuitslag in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er wel 22 meer dan zondag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Tekst gaat door onder de foto

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Op de ic’s liggen nu 316 coronapatiënten, 5 meer dan een dag eerder. Dat is de eerste toename in twee weken. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal ook iets toe, met 17 tot 923.

Lees hieronder verder

Het LCPS voorziet dat de opnamecijfers deze maand weer zullen stijgen. Dat komt volgens de ziekenhuisorganisatie door de oprukkende besmettelijkere omicronvariant van het coronavirus.