Nieuws/Binnenland
821863066
Binnenland

Volledige flat in Heerhugowaard ontruimd na vreemde lucht

HEERHUGOWAARD - In Heerhugowaard is dinsdagavond een appartementencomplex aan het Stationsplein ontruimd vanwege stankoverlast. Waar de stanklucht precies vandaan komt en wat die veroorzaakt, is niet duidelijk. De brandweer doet daar onderzoek naar. Enkele mensen die last hadden van ademhalingsproblemen werden nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Volgens de brandweer kwamen de meeste meldingen van de stanklucht vanuit de woningen op de derde etage. Een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland zegt dat de hulpdiensten alle appartementen hebben gecontroleerd, maar dat de bron van de stankoverlast nog niet gevonden is.

Bijna alle circa tachtig geëvacueerde bewoners worden opgevangen in een verzorgingstehuis aan de overkant van het plein. Drie mensen met coronaverschijnselen worden apart opgevangen in een nabijgelegen hotel. Het gebouw wordt geventileerd door de brandweer. De woordvoerder verwacht dat de evacués „binnen afzienbare tijd” weer terug naar huis kunnen.