Nieuws/Binnenland
823335
Binnenland

Extra capaciteit identificatie MH17

Om de identificatie van slachtoffers van vlucht MH17 te versnellen is extra capaciteit ingekocht in Sarajevo, Groot-Brittannië en de VS. Het totale identificatieproces, dat tot nu toe alleen in Hilversum plaatsvond, moet voor 1 juli zijn afgerond, zei missieleider van de repatriëring Pieter-Jaap Aalbersberg zaterdag in Nieuwsuur.

Aalbergsberg heeft goede hoop dat de twee laatste nog niet geïdentificeerde inzittenden van MH17 alsnog worden geïdentificeerd aan de hand van de laatste stoffelijke resten die zaterdag zijn aangekomen in Nederland. „De laatste twee zaten waarschijnlijk in dit gedeelte van het vliegtuig waar we nu op de burnsite veel stoffelijke resten van hebben gevonden.”

Op de plek waar de stoffelijke resten zijn gevonden had een deel van het toestel zich in de grond geboord. Er is tot 60 centimeter diep gegraven.

Er is volgens Aalbersberg een kans dat er in de toekomst alsnog resten of bezittingen worden opgegraven. Met de burgemeesters van de dorpjes rond de burnsite is afgesproken dat alles naar Nederland wordt gebracht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo