Nieuws/Binnenland
823631
Binnenland

Bloemenpracht

Zij die in de buurt van de bloembollenvelden wonen hebben het allang gezien: wat valt er momenteel weer een kleurenpracht te bewonderen! Juist nu is alles op z’n mooist. In de kop van Noord-Holland, in Anna Paulowna om precies te zijn, worden daarom ook vanaf morgen vijf dagen lang de Bloemendagen gehouden. Tulpen, hyacinten, narcissen; de hele week lang staan door Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard de velden in bloei en vormen zo schitterende kleurtapijten.

Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken. De kunststukken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens de Bloemendagen voor iedereen te bewonderen. Ook zijn er bewegende werkstukken en zijn straten, huizen, bruggen versierd en ’s avonds verlicht. Verder valt er van alles te beleven in dit bloembollentelerscentrum, zoals diverse markten en tentoonstellingen. Ga voor deelnemerslijsten en plattegronden naar www.bloemendagen.nl en vind daar alle informatie.

In het donker

Amsterdam beleven, maar dan in het donker… Dat overkomt je bij CtheCity, een indoor experience waar allerlei typische Amsterdamse kenmerken zijn nagebootst door middel van geur-, geluids- en tasteffecten. Blinde stadsgidsen nemen je mee op deze bijzondere ontdekkingstocht door onze hoofdstad. De rondleidingen duren ongeveer een uur en vertrekken ieder kwartier. En als je er dan nog geen genoeg van hebt ga je aansluitend dineren bij Ctaste, ook weer in het volledig donker. Hier door zul je anders proeven, ruiken, voelen en horen dan je gewend bent. Ctaste en CtheCity kun je vinden aan de Amsteldijk in Amsterdam.

Reserveren voor Ctaste: 020 675 28 31 en de website www.ctaste.nl. Openingstijden: wo t/m za vanaf 16.30 uur, zo vanaf 11.00 uur. CtheCity is het hele jaar open van wo t/m zo van 11.00 tot 19.00 uur (behalve op feestdagen). Check cthecity.nl