Nieuws
823703
Nieuws

Zo ontloop je stakingen tijdens vakantie

Alle papieren geregeld, koffers ingepakt en het huis is aan kant. Je bent klaar voor je vakantie en rijdt richting het vliegveld. Waar je dan écht geen zin in hebt, is een onverwachte staking bij de luchthaven. Gelukkig kun je thuis al genoeg uitzoeken via een handige website, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Met het vakantieseizoen in aantocht, neemt de kans op vertraging toe. Maar erger wordt het als je vlucht helemaal wordt geannuleerd, bijvoorbeeld door een staking. Dat overkwam heel wat reizigers in 2014, door stakingen bij Lufthansa en KLM-partner Air France. In 2015 is de kans op vluchten die plots geannuleerd worden ook aanwezig.

Precies daarvoor is de website easytravelreport.com in het leven geroepen. De pagina geeft per land aan waar op het moment stakingen zijn, maar ook welke landen risicovol zijn op dat gebied. Niet alleen bij vliegmaatschappijen, maar ook bij andere vervoerders. De site waarschuwt vooral voor Frankrijk. De Franse luchtverkeersleidersvakbond is fel tegen het versoberen van arbeidsvoorwaarden - een plan van de overheid. Ook zijn de ogen gericht op Italiaanse luchtverkeersleiders, die hebben gedreigd te staken.