Nieuws/Binnenland
824890
Binnenland

Militair vrij na ontucht ’met ’wakkere’ vrouw

ARNHEM - Een dertigjarige militair is vrijgesproken van ontuchtige handelingen, omdat de militaire rechtbank in Arnhem niet bewezen vindt dat de betrokken vrouw sliep of een verminderd bewustzijn had toen het gebeurde. Hij was stiekem haar slaapkamer ingeslopen, vorig jaar september in Duitsland. De vrouw was wakker geworden toen de man bovenop haar zat.

Het bezoek was ongewenst en de vrouw had er ook geen aanleiding voor gegeven. Ze werd op tijd wakker en vroeg hem „wat doe je” en bood weerstand. Daaruit blijkt volgens de rechtbank dat zij niet in een staat van verminderd bewustzijn verkeerde. De militaire kamer vindt de handelwijze van verdachte onacceptabel en strafwaardig, maar kan de militair toch niet veroordelen voor het tenlastegelegde, staat in het vonnis.

De officier van justitie had de man namelijk alleen aangeklaagd vanwege ontucht terwijl zijn slachtoffer sliep of op een andere manier niet in staat was om haar wil te bepalen en kenbaar te maken. De eis was 120 uur werkstraf of zestig dagen hechtenis.